Menu
Fakkelstafetten i Japan forflytter seg videre. Foto: Hiroki Yamauchi/Kyodo News via AP / NTB

Mer virustrøbbel for Tokyo-OLs fakkelstafett

Fakkelstafetten foran Tokyo-OL må ta en ny omvei. En etappe på øya Miyakojima er avlyst som følge av det økende antallet smittetilfeller i Japan.

Av NTB | 01.05.2021 09:39:29

Sport: Den aktuelle etappen skulle vært gjennomført søndag, men blir ingenting av. I stedet må arrangørene av fakkelstafetten legge om ruta.

– Vi ønsker ikke at folk fra utsiden av denne øya skal få komme hit. Menneskeliv står på spill, sier Hayako Shimizu, en lærer fra Miyakojima, til det amerikanske nyhetsbyrået AP.

Tidligere denne uken ble det erklært en 17 dager lang unntakstilstand i Tokyo og flere andre områder i Japan. Grepet er tatt etter at landet er rammet av en ny koronasmittebølge.

Fakkelstafetten involverer 10.000 løpere fra alle hjørner av Japan. Den startet for seks uker, men har møtt utfordringer på veien som følge av pandemien.

Tidligere har det blant annet vært tatt grep rundt etappene i Osaka-området. Flere er flyttet bort fra offentlige gater og gjennomføres på lukkede områder uten tilskuere som følge av smittesituasjonen.

Fakkelstafetten har vært en del av OL-tradisjonene siden den ble innført til lekene i Berlin i 1936. Transporten av ilden gjennom Japan skal etter planen kulminere i åpningsseremonien til OL i Tokyo 23. juni.

Sommerlekene ble utsatt ett år på grunn av koronapandemien.

(©NTB)

Flere nyheter: