Menu
Dennis Hauger kjørte hovedløpet i Barcelona søndag. Foto: Terje Pedersen/ NTB

Mer trøbbel for Hauger – skuffet i Barcelona

Dennis Hauger fikk tidlig trøbbel i Formel 2-hovedløpet i Barcelona søndag. Nordmannen avsluttet en tung helg i Spania med en beskjeden plassering.

Av NTB | 22.05.2022 13:01:00

Sport: Brasilianske Felipe Drugovich krysset målstreken først foran australske Jack Doohan. Løpsledelsen har samtidig varslet at den skal se nærmere på en episode som omhandlet dekkskiftet til Drugovich. Brasilianeren må dermed avvente om han eventuell får en reaksjon, dersom løpsledelsen mener noe ureglementert fant sted.

Drugovich vant også lørdagens sprintløp i Barcelona, og kan ha kronet en kjempehelg med en sterk seier søndag.

Dennis Hauger kjørte inn til 13.-plass, men det var før en tidsstraff på fem sekunder var medregnet. Dermed vil han falle noen plasser på den endelige lista og uansett ikke få poeng.

Hauger innhentet feltet som følge av at sikkerhetsbilen måtte på banen da Prema-lagkamerat Jehan Daruvala fikk trøbbel og ble stående midt i banen. Samtidig ble nordmannen liggende blant de siste på Barcelona-banen som er kjent for å by på få muligheter til forbikjøringer.

I tillegg ble Hauger ilagt fem sekunders straff for episoden på runde nummer to.

På runde nummer 17 trøblet Hauger igjen. Nordmannen bommet tilsynelatende på idealsporet i en sving og endte opp med å kjøre rett fram over et strekke utenfor banen. Det kostet han én plassering.

Mot slutten av løpet kjørte Hauger seg opp noen plasser, men helgen ble uansett av den skuffende sorten.

Hauger tok lørdag 12.-plassen i sprintløpet i Barcelona. Han kjørte seg der opp to plasser. Brasilianske Drugovich vant løpet foran Ayumu Iwasa og Logan Sargeant.

Den neste Formel 2-runden går i Monaco kommende helg. Det blir første gang at Hauger kjører på bybanen i fyrstedømmet.

Hauger hadde 14. beste startposisjon og kom ikke godt i gang i hovedløpet. Allerede på runde nummer to var Aurskog-gutten involvert i et sammenstøt med konkurrenten Olli Caldwell, og nordmannens bil ble påført skader. Dermed måtte han raskt inn for å få hjelp av mekanikerne.

– Dennis har altså så store problemer at jeg mistenker at det må være noe galt med bilen hans. Er bilen til Dennis i orden? Jeg vet ikke, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen under kanalens sending fra løpet.

(©NTB)

Flere nyheter: