Menu
Dennis Hauger kjørte hovedløpet i Barcelona søndag. Foto: Terje Pedersen/ NTB

Mer trøbbel for Hauger i Barcelona: – Føles som om det går litt i feil retning

Dennis Hauger fikk tidlig trøbbel i Formel 2-hovedløpet i Barcelona søndag. Nordmannen avsluttet en tung helg i Spania med en beskjeden plassering.

Av NTB | 22.05.2022 13:30:54

Sport: Brasilianske Felipe Drugovich krysset målstreken først foran australske Jack Doohan. Løpsledelsen varslet at den skal se nærmere på en episode som omhandlet dekkskiftet til Drugovich, men brasilianeren får trolig seieren.

Drugovich vant også lørdagens sprintløp i Barcelona og kronet en kjempehelg med en sterk seier søndag. Han fyller 22 år mandag og ga seg selv en fin gave på forhånd.

Dennis Hauger kjørte inn til 13.-plass, men det var før en tidsstraff på fem sekunder var medregnet. Dermed vil han falle noen plasser på den endelige lista og uansett ikke få poeng.

– Dritt. Det føles som om det går litt i feil retning nå. Det er selvfølgelig kjedelig, sa Hauger til Viaplay etter målgang.

– Det var ikke optimalt med krasj på første runde og så fem-sekunderen. En tung helg. Det er mange runder igjen, så jeg må prøve å holde hodet litt kaldt, men selvfølgelig er jeg irritert nå, fortsatte han.

Hauger innhentet feltet som følge av at sikkerhetsbilen måtte på banen da Prema-lagkamerat Jehan Daruvala fikk trøbbel og ble stående midt i banen. Samtidig ble nordmannen liggende blant de siste på Barcelona-banen som er kjent for å by på få muligheter til forbikjøringer.

I tillegg ble Hauger ilagt fem sekunders straff for episoden på runde nummer to.

– Greit nok, egentlig, sa nordmannen om episoden.

– Dennis har altså så store problemer, at jeg mistenker at det må være noe galt med bilen hans. Er bilen til Dennis i orden? Jeg vet ikke, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen under kanalens sending fra løpet.

Mot slutten av løpet kjørte Hauger seg opp noen plasser, men helgen ble uansett av den skuffende sorten.

Hauger tok lørdag 12.-plassen i sprintløpet i Barcelona. Han kjørte seg der opp to plasser. Brasilianske Drugovich vant løpet foran Ayumu Iwasa og Logan Sargeant.

Den neste Formel 2-runden går i Monaco kommende helg. Det blir første gang at Hauger kjører på bybanen i fyrstedømmet.

Hauger hadde 14. beste startposisjon og kom ikke godt i gang i hovedløpet. Allerede på runde nummer én var Aurskog-gutten involvert i et sammenstøt med konkurrenten Olli Caldwell, og nordmannens bil ble påført skader. Dermed måtte han raskt inn for å få hjelp av mekanikerne.

På runde nummer 17 trøblet Hauger igjen. Nordmannen bommet tilsynelatende på idealsporet i en sving og endte opp med å kjøre rett fram over et strekke utenfor banen. Det kostet han én plassering.

(©NTB)

Flere nyheter: