reklame for Sheiken Bowling
Menu
Johannes Thingnes Bø er mulig nærkontakt. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Mer smitteuro i OL: Thingnes Bø og Tandrevold mulige nærkontakter

Det er oppstått en ny situasjon etter den siste flygingen til Beijing-OL. Johannes Thingnes Bø og Ingrid Landmark Tandrevold er mulige nærkontakter.

Av NTB | 03.02.2022 05:50:49

Sport: Det opplyser Olympiatoppen i en pressemelding.

De to skiskytterne Thingnes Bø og Tandrevold har nærkontaktstatus inntil det er gjennomført kontrolltest av den mulige smittekilden, opplyses det.

Det betyr at en person på flyet har avlagt positiv koronaprøve, og landslagslegen Ola Berger ville ikke avkrefte eller bekrefte om det betyr at det er mer smitte i den norske OL-troppen.

Pressekonferansen var før den første konkurransen for skiskytterne, blandet stafett lørdag.

– Man blir ikke overrasket lenger. Man får opptrening i våre forberedelser på alt kan skje. At det skulle skje ting her, var vi forberedt på. Vi ser positivt på det enn så lenge, sa Tarjei Bø om situasjonen.

– Han sa det var litt kjedelig på rommet, men han var positivt innstilt, sa Bø om sin bror.

– De kan trene og konkurrere som vanlig, men skal holde to meters avstand til andre, kjøre egen transport og spise på rommet sitt. Nærkontakter blir testet to ganger daglig, har sjeflege Aasne Fenne Hoksrud i den norske OL-troppen uttalt.

Thingnes Bø deltok ikke på torsdagens pressekonferanse som følge av situasjonen. I hans sete satt istedenfor landslagslege Berger.

Hvis de to får status som nærkontakter, får det ingen alvorlige konsekvenser for utøverne. De kan trene som normalt og forberede seg til OL-starten så lenge de avgir negative tester.

Flere nyheter: