reklame for Sheiken Bowling
Menu
Varaordfører Kenneth Lyng Karlsen (FrP) i Etne og stortingsrepresentant Helge Andre Njåstad (FrP). FOTO: Etne FrP.

Mer penger fra havbruksfondet

Stortingsrepresentantene Helge Andre Njåstad (FrP) og Silje Hjemdal (FrP) var på besøk i Etne lørdag for å avsløre at havbruksfondet nå gir minst 4,8 millioner til Etne og 8 millioner til Vindafjord.

Av Egil M Solberg | 21.06.2020 16:48:59

Havbruk: I en pressemelding søndag opplyser varaordfører Kenneth Lyng Karlsen (FrP) at overføringene lå an til å bli vesentlig mindre før partiet hans gikk in i forhandlinger med regjeringen.

– Da FrP gikk inn i forhandlinger med regjeringen, lå det an til at Etne kommune kun ville få mellom 1,5 og 2,5 millioner kroner. Nå blir det vesentlig mer, sier Lyng Karlsen.

Etne kommune har imidlertid budsjettet med 4,4 millioner kroner.

– Det ligger dermed an til et positivt avvik på rundt en halv million om utregningene til Helge Andre og Silje stemmer, men under kommunestyret tirsdag i sist uke fremkom det at kommunedirektøren hadde nedjustert forventningene, sier Lyng Karlsen.

Nå kan det se ut til at kommunen likevel får de sårt tiltrengte midlene fra fondet.

– Vi mener kommunene skal ha mer igjen for den verdiskapningen de bidrar med i felleskapet, sier Helge Andre Njåstad (FrP).

Video fra Etne FrP om saken

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/AktueltHaugalandet/videos/207790587013224/” width=”568″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Flere nyheter: