reklame for Sheiken Bowling
Menu
Evander Kane er utestengt i neste semifinalekamp mellom Edmonton Oilers og Colorado Avalanche. Foto: Jason Franson / The Canadian Press via AP / NTB

Mer Oilers-trøbbel før skjebnekampen

Edmonton Oilers sliter i NHL-semifinalen mot Colorado Avalanche og må klare seg uten en av sine beste poengplukkere i mandagens potensielt avgjørende kamp.

Av NTB | 06.06.2022 10:01:01

Sport: Etter tre kamper i best av sju-serien står det 3-0 til Stanley Cup-favoritten Avalanche, og Evander Kanes fravær gjør ikke oppgaven enklere for Edmonton-laget.

Venstrevingen er utestengt for boarding i kampen som spilles natt til tirsdag norsk tid. Det har NHL avgjort etter at Kane taklet Avalanches Nazem Kadri i ryggen i tredje kamp.

Kadri ble såpass hardt skadd av taklingen at han ikke kommer tilbake på isen under semifinalen. Det er heller ikke sikkert at han rekker en eventuell finale mot New York Rangers eller Tampa Bay Lightning.

– Jeg får frysninger når jeg ser en slik takling. Det der er en farlig smell. Man lærer allerede i ung alder at man ikke skal gjøre det der, særlig med den avstanden til vantet, sa Colorado-kaptein Gabriel Landeskog om situasjonen.

Dersom Avalanche vinner bortekampen, er laget klar for sin første finale i NHL-sluttspillet siden 2001. Rangers leder 2-1 over Lightning i Eastern Conference, etter at Tampa Bay slo tilbake med 3-2-seier søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: