Menu
Casper Ruud møtte hjemmefavoritten Stan Wawrinka i ATP-turneringen i Basel og tapte i strake sett. Foto: Shuji Kajiyama, AP / NTB

Mer motgang for Casper Ruud – tapte for Wawrinka i strake sett i Basel

Veteranen Stan Wawrinka vant de avgjørende poengene og slo Casper Ruud ut av ATP-turneringen i Basel med sifrene 6-4, 6-4.

Av NTB | 25.10.2022 00:31:01

Sport: For annen turnering på rad måtte Ruud se seg slått allerede i første runde. Med ett unntak i hvert sett dominerte han i egen serve, men Wawrinka benyttet unntakene til å få servebruddene han trengte.

Wawrinka har som best vært nummer tre i verden, samme plassering som Ruud har nå, men 37-åringen er på tampen av karrieren og i øyeblikket på 194.-plass.

I det første settet vant Ruud fire av sine fem servegame blankt, men fjerde gang han servet tok Wawrinka ikke bare poeng, han brøt nordmannens serve.

Det ble eneste servebrudd i settet, som hjemmefavoritten vant 6-4. Ruud hadde tre bruddballer på 3-4, men greide ikke å omsette noen av dem, og den 37-årige hjemmefavoritten dro i land settet.

I det andre settet hadde Wawrinka vunnet bare ett poeng i Ruuds serve før han brøt blankt til 5-4. Så servet han hjem kampen etter en time og 19 minutter.

– For tre år siden tapte jeg i kvalifiseringen i Basel, men siden har jeg ikke tapt en kamp i Sveits. Jeg har sjelden spilt min beste tennis innendørs, men dette er min tredje sveitsiske turnering i år, og jeg håper at alle gode ting er tre, sa Ruud før turneringen.

Fire av hans ni ATP-titler har kommet i Sveits, deriblant to av de tre i år. Det var i Genève og Gstaad, begge på grus.

Roger Federer, som nylig avsluttet karrieren, vant turneringen i fødebyen Basel 10 av de 14 siste årene den ble arrangert. Turneringen ble avlyst både i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien. Federer var forrige vinner i 2019.

(©NTB)

Flere nyheter: