Menu
Casper Ruud møtte hjemmefavoritt Stan Wawrinka i ATP-turneringen i Basel og tapte i strake sett. Foto: Shuji Kajiyama, AP / NTB

Mer motgang for Casper Ruud – tapte for Wawrinka i Basel

Veteranen Stan Wawrinka (37) vant de avgjørende poengene og slo Casper Ruud ut av ATP-turneringen i Basel med sifrene 6-4, 6-4.

Av NTB | 25.10.2022 21:31:18

Sport: For annen turnering på rad måtte Ruud se seg slått allerede i første runde. Med ett unntak i hvert sett dominerte han i egen serve, men Wawrinka benyttet unntakene til å få servebruddene han trengte.

– Det ble litt tøft i dag. Serven sviktet en gang i hvert sett, og jeg klarte ikke å bryte tilbake. Jeg hadde noen sjanser jeg ikke greide å utnytte, og gjorde noen slurvete feil. Innendørs hardcourt har aldri vært min sterke side, og det viste seg igjen at jeg kan være litt sårbar på det underlaget, sa Ruud til NTB.

– Jeg skal prøve å bli bedre på det. Det har vært noen litt sure tap nå, men jeg er motivert for å prøve å snu det.

Wawrinka har tre Grand Slam-titler på merittlista. Han har som best vært nummer tre i verden, samme plassering som Ruud har nå, men 37-åringen har slitt med alvorlige skader og er i øyeblikket på 194.-plass.

I det første settet vant Ruud fire av sine fem servegame blankt, men fjerde gang han servet tok Wawrinka ikke bare poeng, han brøt nordmannens serve.

I det andre settet hadde Wawrinka vunnet bare ett poeng i Ruuds serve før han brøt blankt til 5-4. Så servet han hjem kampen etter en time og 18 minutter.

– Stan spiller litt hurtigere enn de jeg har trent med hjemme. Jeg er imponert av det han fyrte løs med, sa Ruud.

Ruuds forrige tap på sveitsisk jord var i kvalifiseringen i Basel i 2019. Siden har han vunnet fire turneringer i alpelandet. Fire av hans ni ATP-titler har kommet i Sveits, deriblant to av de tre i år. Det var i Genève og Gstaad, begge på grus.

– Jeg var veldig nervøs før kampen. Jeg har alltid lyst til å gjøre det bra her i Basel, og det var emosjonelt for meg å slå Casper. Det er for publikums skyld jeg har fortsatt tross skader og motgang, og de hjalp meg mye i dag, sa han.

Sveitseren møter amerikanske Brandon Nakashima i neste runde.

Roger Federer, som nylig avsluttet karrieren, vant turneringen i fødebyen Basel 10 av de 14 siste årene den ble arrangert. Turneringen ble avlyst i 2020 og 2021 på grunn av koronapandemien. Federer vant sist i 2019.

Neste oppgave for Ruud er Masters1000-turneringen i Paris neste uke.

Det ble eneste servebrudd i settet, som hjemmefavoritten vant 6-4. Ruud hadde tre bruddballer på 3-4, men greide ikke å omsette noen av dem, og den sveitsiske hjemmefavoritten dro i land settet.

Wawrinka var full av følelser etter seieren.

(©NTB)

Flere nyheter: