Menu
Joshua Kimmich ble koronasmittet som uvaksinert. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB

Mer koronatrøbbel i Bayern – uvaksinert stjerne smittet

Bayern München-profilen Joshua Kimmich ble for en måned siden innstendig oppfordret av ledende politikere om å ta koronavaksine. Nå har han smittet

Av NTB | 25.11.2021 09:30:23

Sport: Det bekrefter Bayern i en uttalelse. Kimmich er isolert i eget hjem og blir opplyst å ha det bra.

26-åringen er den siste av flere Bayern-spillere som har testet positivt den siste tiden. Han blåste liv i vaksinedebatten i tysk fotball da han for noen uker siden avslørte at hen ikke er beskyttet mot korona

Kimmich sa at det var på grunn av «personlige bekymringer». Han ble raskt kritisert av medisinske eksperter for ikke å være seg bevisst sitt ansvar som rollemodell.

Innenriksminister Horst Seehofer i Angela Merkels avtroppende regjering ba Kimmich om å tenke seg om.

– Du er en personlighet med eksemplarisk oppførsel. Dersom du tar vaksinen, vil andre si «da gjør jeg det også». Vaksinasjon er vårt fremste våpen mot pandemien, sa han til Bild i slutten av oktober.

Det har de siste ukene vært kraftig stigende smittetall i Tyskland. To av Kimmichs mest profilerte klubbkamerater, Thomas Müller og Manuel Neuer, gjorde det klart at de syntes Kimmich burde tatt vaksinen.

Kimmich var kaptein for Tysklands landslag i VM-kvalifiseringskampen mot Romania forrige måned. Nylig måtte han sammen med flere andre landslagsspillere i karantene da Niklas Süle testet positivt.

(©NTB)

Flere nyheter: