Menu
Koronasertifikatet ligger på Helsenorge.no, og kan vises ved kontroll, lastes ned på mobil eller skrives ut fra disse sidene. Alle som logger seg inn på Helse-Norge, kan allerede nå se den oppdaterte versjonen med grønt og rødt lys og QR-koder for kontroll. Foto: Heiko Junge / NTB

Mer informasjon om innenlands bruk av koronasertifikatet kommer mandag

Koronasertifikatet vil bli tatt i bruk innenlands på trinn tre i regjeringens gjenåpningsplan, og tidlig neste uke vil regjeringen komme med mer informasjon.

Av NTB | 11.06.2021 12:38:47

Politikk: Klokka 15 mandag 14. juni skal helseminister Bent Høie (H) sammen med helsedirektør Bjørn Guldvog og assisterende direktør i Folkehelseinstituttet Gun Peggy Strømstad Knudsen holde en pressekonferanse om innenlands bruk av koronasertifikatet.

Statsminister Erna Solberg (H) understreker i en pressemelding fredag formiddag at sertifikatet ikke skal brukes til å sette begrensninger, men til å gi lettelser.

– For eksempel at man kan delta på større arrangementer enn hva som er tillatt uten bruk av koronasertifikat, eller åpne tilbud som ellers ville vært stengt, sier hun.

Det er vedtatt endringer i smittevernloven som legger til rette for å ta i bruk sertifikatet i Norge. Regjeringen opplyser at det norske regelverket er foreslått å være begrenset til seks måneder. Bruken av sertifikatet skal opphøre når smittesituasjon og vaksinasjonsnivå tilsier det.

Klokka 15 fredag starter politiet å kontrollere koronasertifikat som er utstedt i Norge på grenseovergangene. Koronasertifikatet ligger på helsenorge.no. Det kan lastes ned på mobil eller skrives ut.

(©NTB)

Flere nyheter: