Menu
Kommunalminister Nikolai Astrup (H) har blitt enig med LO stat, Akademikerne, Unio og YS om å endre rammene for normalarbeidstid for statsansatte. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Mer fleksitid for statsansatte under koronakrisen

Statsansatte som har en jobb med samfunnskritisk funksjon, kan få mindre hviletid og kan bli pålagt mer overtid i forbindelse med koronakrisen.

Av NTB | 16.03.2020 19:16:36

Arbeidsliv: Staten og de fire hovedsammsunslutningene ble mandag enig om å endre rammene for normalarbeidstid.

– Lov og avtaleverk er laget for en normalsituasjon, ikke en slik situasjon vi står oppe i nå, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Normalt skal statsansatte ha kjernetid fra klokken 09 til klokken 14.30. Partene er enige om at dette settes til side for en periode.

– Mange ansatte i staten er hjemme med barn hele eller deler av dagen, og noen drar tidligere eller senere på jobb enn vanlig. Da må de ansatte ha fleksibilitet som gjør at de i større grad kan jobbe når de har mulighet til det, sier Astrup.

Partene er også enige om rammene i virksomheter som har samfunnskritiske funksjoner. Her kan hviletiden reduseres fra 11 til 8 timer, og arbeidsgiver har mulighet til å pålegge overtid på inntil 400 timer i år.

Avtalen er inngått mellom staten og LO stat, Akademikerne, Unio og YS. Astrup roser partene for å være velvillige og konstruktive.

– Både lov og avtaleverk legger til rette for at arbeidsgiver og tillitsvalgte kan finne gode løsninger lokalt. Dette oppfordrer vi spesielt til nå, skriver partene.

Flere nyheter: