reklame for Sheiken Bowling
Menu
Det er tegn på at pandemien i USA har svekket seg siden toppen ble nådd i midten av april, men helsearbeidere er bekymret for at de landsdekkende demonstrasjonene mot rasisme og politivold skal skape en ny smittebølge. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

Mer enn tusen koronadødsfall i USA siste døgn

Til sammen 1.021 koronareleterte dødsfall ble registrert i USA de siste 24 timene, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet.

Av NTB | 05.06.2020 05:49:28

Medisin og helse: Så lang har 108.120 mennesker i USA dødd etter ha blitt smittet av covid-19-viruset. Over 1,9 millioner er smittet, og om lag 485.000 har blitt friske etter å ha vært smittet.

USA er det hardest rammede landet i verden målt i antall smittede og døde. Men i forhold til antall innbyggere har flere europeiske land, som Frankrike, Italia og Spania, en høyere dødsrate.

Forskere ved Universitetet i Massachusetts har anslått at tallet på døde i USA kommer til å bli om lag 127.000 innen 27. juni.

Det er tegn på at pandemien har svekket seg siden toppen ble nådd i midten av april, men helsearbeidere er bekymret for at de landsdekkende demonstrasjonene mot rasisme og politivold skal skape en ny smittebølge.

(©NTB)

Flere nyheter: