reklame for Sheiken Bowling
Menu
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Mer enn 5 på festen – kan bli anmeldt

Politiet vurderer anmeldelse etter at sju personer ble funnet samlet på en fest i natt. Det er i strid med de nye smittevernreglene.

Av Egil M Solberg | 08.11.2020 06:52:24

Politilogg: Når du kommer i kontakt med noen som er koronasmittet, gjør dine nærkontakter det samme. FHI antar at bare 40 % av smittetilfellene her i landet blir avdekket. Dermed er risikoen stor for smitte uansett hvem du omgås.

Derfor er smittevernreglene avgjørende for å få kontroll på koronapandemien. Smittevernreglene er laget for å ivareta liv og helse, men også samfunnet forøvrig.

De som ikke respekterer smittevernreglene vil risikere anmeldelse og bøter fremover.

Politiet har hatt fokus på problemstillingen denne helgen og de fleste har vist ansvar og fulgt reglene, men det finnes også unntak som nå kan bli anmeldt.

Vurderer anmeldelse

Vest politidistrikt mottok natt til søndag ni meldinger om feststøy. På åtte av meldingene befant det seg fem eller færre deltakere, men på én fest befant seg sju berusede festdeltakere.

Med alvoret koronapandemien representerer, må politiet nå vurdere anmeldelse i saken.

Det kan fremstå som «tullete» og en bagatell, men i denne alvorlige situasjonen vi alle er kommet opp i, må reglene respekteres og politiet må vurdere anmeldelser.

I Sør-Vest politidistrikt ble det i morgentimene meldt om en relativt rolig natt. Det er ikke meldt om alvorlige hendelsen, men det har vært noen ordensforstyrrelser. Omfanget av imidlertid vært mindre enn normalt denne helgen.

Flere nyheter: