Menu
Ukrainske myndigheter mener russiske styrker har gjort seg skyldig i mer enn 21.000 tilfeller av krigsforbrytelser siden de invaderte landet 24. februar. Her jobber folk etter å ha gravd opp folk fra massegraver i Kyiv-forstaden Butsja. Foto: Efrem Lukatskij / AP / NTB

Mer enn 21.000 krigsforbrytelser etterforskes i Ukraina

Ukrainske myndigheter etterforsker mer enn 21.000 mistenkte krigsforbrytelser. Det meldes inn 200-300 tilfeller hver dag, ifølge landets riksadvokat.

Av NTB | 07.07.2022 05:46:24

Kriminalitet og rettsvesen: Riksadvokat Iryna Venediktova konstaterer samtidig overfor BBC at forbrytelsene er vanskelige å etterforske grundig og effektivt da det kan være vanskelig å nå fram til både områder og mennesker i landet.

Hun sier til kanalen at russiske soldater som dreper, torturerer eller voldtar sivile «bør skjønne at det kun er et tidsspørsmål før de alle må møte i retten».

Russland har blitt beskyldt for en rekke krigsforbrytelser siden de invaderte nabolandet 24. februar, men de avviser alle anklager.

Ukraina sier de har avdekket massegraver i Butsja, Borodianka og andre landsbyer i nærheten av hovedstaden Kyiv, som en stund var okkupert av russiske styrker.

Sjefetterforsker Karim Khan i Den internasjonale straffedomstolen (ICC) sa etter et besøk til Butsja i mars at Ukraina er et åsted for krigsforbrytelser.