reklame for Sheiken Bowling
Menu
170 ankom Zaporizjzja søndag, dagen etter de ble evakuert fra den beleirede havnebyen Mariupol, ifølge FN. Blant dem var denne kvinnen, som flyktet fra stålverket Azovstal, ifølge AP. Foto: Francisco Seco / AP / NTB

Mer enn 170 evakuert fra Mariupol

Mer enn 170 personer er evakuert ut av den ukrainske havnebyen Mariupol etter ukevis med bombeangrep og kamper.

Av NTB | 09.05.2022 00:15:52

Politikk: Søndag ankom de byen Zaporizjzja, som er i ukrainernes kontroll. Blant de evakuerte er det 40 fra det beleirede og hardt bombede stålverket Azovstal, der de siste ukrainske styrkene forsøker å holde stand, omringet av russiske styrker.

De evakuerte, blant dem flere unge barn, kom i hvite busser og ble eskortert av humanitære arbeidere videre. Zaporizjzja har blitt et knutepunkt for mange som har flyktet fra russisk-okkuperte områder.

– Jeg er lettet over å bekrefte at vi klarte å ta mer enn 174 ytterligere personer til sikkerhet fra helvetet Mariupol i dag, tvitret Osnat Lubrani, FNs humanitære koordinator for Ukraina.

Mer enn 600 mennesker har blitt evakuert fra Mariupol gjennom såkalte humanitære korridorer, men mange har ikke kunnet slutte seg til kolonnene de siste dagene, ifølge Lubrani.