Menu
En kvinne blir testet ved en mobil teststasjon i Frankfurt. Foto: Michael Probst / AP / NTB

Mer enn 100.000 nye koronatilfeller i Tyskland

Det er registrert 112.323 nye koronatilfeller i Tyskland det siste døgnet, opplyser folkehelseinstituttet RKI.

Av NTB | 19.01.2022 04:51:35

Medisin og helse: I samme tidsrom er det registrert 239 dødsfall blant koronapasienter, ifølge instituttet. Samtidig har raten for nye smittede per 100.000 mennesker den siste uka økt til 584.

Tyskland har strammet inn smitteverntiltakene. Kun folk som har fått en påfyllingsdose, eller tester negativt etter å ha blitt fullvaksinert eller vært syke, får ta i bruk utesteder og restauranter.

Det er samtidig lov med maksimalt ti mennesker i private samlinger, eller eventuelt kun folk fra til sammen to forskjellige husstander, om det er uvaksinerte til stede. Den siste smittetoppen kommer mens omikron har blitt den dominerende varianten, med mer enn 70 prosent av de nye tilfellene.

Det samme skjer i andre europeiske land. I nabolandet Frankrike har det blitt registrert i snitt 300.000 nye smittetilfeller hver dag den siste tida.

Tysklands statsminister Olaf Scholz ønsker å introdusere vaksineplikt, men har møtt motstand fra regjeringspartner FDP. 60 millioner av Tysklands 83 millioner innbyggere er fullvaksinert.

(©NTB)

Flere nyheter: