Menu
- Det kanm komme mye mer penger til fondet for strømstøtte i næringslivet. Det sier Helge Thorheim fra Karmøylista. FOTO/VIDEO: Radio Haugaland / Facebook

Mer enn 10 millioner i strømstøtte

Fondet for strømstøtte til næringslivet i Karmøy kommune kan bli vesentlig større enn de 10 millionene - som nå først blir avtsatt i kommunestyret.

Av Egil M Solberg | 29.11.2022 13:16:48

Strømstøtte: 10 millioner blir nå avsatt for å lage et fond for strømstøtte til næringslivet i Karmøy kommune. Dette besluttet kommunestyret mandag.

– Dette er ikke en stor sum med tanke på hvor omfattende strømkrisen rammer næringslivet vårt. Men her kan det etterhvert komme mye mer penger, sier Helge Thorheim i Karmøylista.

Han viser til at dette er et fond som man kan legge inn mer penger i etterhvert.

– Det som var viktig i denne omgang, var at vi kom igang og at næringslivet får et signal om at støtte er på vei, sier Thorheim.

Han vil ikke spekulere i hvor mye man totalt kan få inn i fondet.

– Det første som skjer nå, er at rådmannen sammen med administrasjonen lager tildelingskriterier og iverksetter støteordningen, sier Thorheim.

Det er også kommet et krav om ytterligere utbytte på 110 millioner fra Haugaland kraft. Nå skal det innkalles til ekstraordinær generalforsamling igjen for å få dette vedtatt.

– Deretter kan det komme mer midler til fondet, sier Thorheim.

Flere nyheter: