Menu
Jakob Ingebrigtsen (t.v.) og Henrik Ingebrigtsen på Sola lufthavn etter førstnevntes hjemkomst fra Tokyo-OL i fjor sommer. Foto: Jan Kåre Ness / NTB

Mer ansvar for Henrik Ingebrigtsen – leder brødrelaget framover

Henrik Ingebrigtsen har tatt på seg de administrative oppgavene etter at pappa Gjert trappet ned og gikk ut av teamlederrollen for sine løpesønner.

Av NTB | 15.03.2022 18:55:10

Sport: Det sier eldstemann i brødretrioen til Stavanger Aftenblad.

– Vårt fokus er på det sportslige, og da er det naturlig at Jakob skjermes og blir hjulpet så mye som mulig. Når jeg er i Sandnes, blir oppgaven min å følge ham opp, i tillegg til å legge til rette for oss alle tre så mye jeg kan.

– Det blir en administrativ rolle mer enn noe annet. Det sportslige har vi god kontroll på fra før. Det er ikke så mye som har endret seg. Vi har en plan og et opplegg vi tror kommer til å fungere, sier Henrik Ingebrigtsen.

Tidlig i februar ble det kjent at trener og pappa Gjert Ingebrigtsen var sykmeldt og ikke kom til å være tett på sønnene i treningshverdagen i tiden framover. Han har vært helt sentral i Ingebrigtsen-guttas utvikling, og i 2019 ble han kåret til årets trener på Idrettsgallaen.

Søndag stiller OL-mester Jakob Ingebrigtsen på startstreken på 1500 meter i innendørs-VM. Storebroren krever kun det beste fra ham i Beograd.

– Jakob ser uforskammet bra ut. Han skal til Serbia for å hente det VM-gullet, sier Henrik til Aftenbladet.

Selv er han på vei tilbake fra en lårskade og har planer om å sesongåpne utendørs på Bislett om en måned. Filip Ingebrigtsen har kommet seg fra koronasykdom og er i normal trening.

(©NTB)

Flere nyheter: