Menu
Demonstranter skal ha blitt skutt på av sikkerhetsstyrker i Iran etter Amini-markering. Foto: Jose Luis Magana / AP / NTB

Iranske styrker skyter mot demonstranter

Iranske sikkerhetsstyrker skjøt og sendte tåregass mot demonstranter i Saqez, hjembyen til Mahsa Amini, onsdag, ifølge en menneskerettsorganisasjon.

Av NTB | 26.10.2022 14:01:06

Politikk: Det rapporterer organisasjonen Hengaw, som har base i Norge.

– Sikkerhetsstyrker har skutt tåregass og åpnet ild mot folk på Zindan-plassen i byen Saqez, skriver organisasjonen på Twitter.

Samtidig kuttet myndighetene internettforbindelsen i byen, ifølge nyhetsbyrået ISNA.

Sammenstøtene skjer samme dag som det arrangeres minnemarkering for hennes død. Tirsdag var det 40 dager siden Amini døde i moralpolitiets varetekt i Iran. I noen deler av islamsk tradisjon er det vanlig å markere at det er 40 dager siden en person er død.

– Som følge av spenninger og enkelte konfrontasjoner etter seremonien ble internettforbindelsen kuttet av sikkerhetshensyn, melder ISNA.

Tirsdag demonstrerte studenter ved universiteter over hele landet, dagen etter at sikkerhetsstyrkene ble anklaget for å ha slått elever ved en skole i Teheran. Myndighetene i Iran har uttalt at det oppsto en konflikt ved skolen, men nekter for at noen av elevene ble drept.

Flere nyheter: