Menu
Utenriksministrene i G7-landene brukte munnbind da de møttes fysisk i London tirsdag for første gang på lang tid. Foto: Stefan Rousseau, Pool via AP / NTB

Menneskerettigheter i fokus på andre dag av G7-møte

Menneskerettigheter og trusler mot demokratiet er blant de viktigste sakene på andre dag med fysiske møter for representanter for G7-landene i London.

Av NTB | 04.05.2021 13:39:50

Medisin og helse: Møtet preges av koronarestriksjoner selv om det er første gang på lenge det foregår ansikt til ansikt.

Representanter fra USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og EU ble ønsket velkommen av Storbritannias utenriksminister Dominic Raab. Utenriksministrene brukte munnbind og hilste med albuen. Det er også satt opp gjennomsiktige skillevegger mellom representantene.

Tysklands utenriksminister Heiko Maas startet møtet med å ta til orde for en felles strategi mot Kina når det gjelder menneskerettigheter.

– Økonomiske interesser er over alt, men spørsmål om menneskerettigheter og friheter må bli gitt større plass når det gjelder Kina, sa han.

Russlands opprustning ved grensen til Ukraina, situasjonen til den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, samt militærjuntaens kupp i Myanmar er også temaer.

Senere vil Libya, krigen i Syria, Etiopia, Somalia, Sahel-regionen og det vestlige Balkan også bli diskutert.

Utenriksministrene skal i London gjøre unna grovarbeidet og forberede G7-toppmøtet i det sørvestlige England i neste måned.

(©NTB)

Flere nyheter: