Menu
Med tykk tåke og mye vind i Holmenkollen søndag ble det klart at hopprennene ble avlyst. Foto: Annika Byrde / NTB scanpix

Mennenes hopprenn i Holmenkollen er avlyst

Søndagens planlagte hopprenn for menn i Holmenkollen lot seg ikke arrangere som følge av regn, tåke og til dels sterk vind.

Av NTB | 08.03.2020 16:46:55

Sport: Ved 17-tiden ble forsøkene på å få gjennomført minst én rennomgang for menn gitt opp. Det er fortsatt håp om at Maren Lundby og resten av kvinneeliten kan konkurrere senere søndag.

Etter planen skulle mennene ha startet sitt renn 14.30, mens kvinnene skulle begynne å hoppe klokka 17.15. Det viste seg helt umulig. Etter først å ha blitt utsatt ble hopprennet for menn avlyst.

Den berømte Kollen-tåka lå tykk som grøt over anlegget søndag. I tillegg blåste det kraftig. Det var håp om at vinden skulle løye utover dagen, men det gjorde den ikke i tilstrekkelig grad.

I tillegg fikk arrangørene også andre utfordringer å hanskes med. Regnværet førte til at vann samlet seg i bunnen av unnarennet, hvilket skaper utfordringer for hopperne i utkjøringen etter nedslaget.

Tidligere på dagen ble prøveomgangene avlyst, og det ble også først bestemt at mennene bare skulle hoppe én omgang. Rennstarten ble da først flyttet til 16.30, senere 16.45 og deretter 17.00

Nå får altså ikke Daniel-André Tande eller noen av de andre mannlige hopprofilene konkurrere. Det betyr at de mannlige norske hopperne ikke får fulgt opp en fantastisk lørdag i Kollen, der herrene vant lagkonkurransen.

Et alternativ kan være å arrangere et ekstra renn når verdenscupsirkuset forflytter seg til Lillehammer mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: