fbpx
Menu
Illustrasjonsbilde: Fjord Motorpark

Mener det er tyveri i Fjord Motorpark-saken

Kommunestyrerepresentant for FrP i Karmøy, Einar Endresen, mener enkelte partier bryter loven og stjeler andres eiendom i Fjord Motorpark-saken. Nå Kan prosjektet bli stanset av det nye flertallet.

Av Egil M Solberg | 04.10.2019 07:31:02

Fjord Motorpark: Endresen mener ifølge Haugesunds avis at ekspropriasjonen for Fjord Motorpark (FMP) lett kan sammenlignes med tyveri.

Endresen viser til at straffeloven beskriver en slik gjerning som tyveri, dersom man tilegner seg andres verdier og har vinnings hensikt.

Uttalelsen har skapt sterke reaksjoner og er gjenstand for hard ordveksling på sosiale medier denne uken.

Reagerer på utspillet

Tidligere Frp-representant og nåværende gruppeleder i Karmøylista Helge Thorheim reagerer sterkt på uttalelsen.

– Man skal også huske at Endresen er leder av Kontroll- og kvalitetsutvalget i kommunen og politimann til daglig. Han er videre innstilt som påtroppende leder av Hovedutvalg Administrasjon i det nyvalgte kommunestyret. Når Endresen uttaler seg slik han gjør, vil det være mange som tar hans uttalelser bokstavelig, og antar vi må være lovbrytere. Jeg er overrasket over at han ikke visste bedre om slike konsekvenser, sier Thorheim til Haugesunds avis.

Politisk plattform

Det er blitt kjent at FMP er omtalt i avtalen om ny politisk plattform. Både Arbeiderpartiet og FrP har kjempet mot etableringen av Fjord Motorpark.

Det nye flertallet i Karmøy-politikken kan dermed stanse etableringen av motorparken.

Hard ordveksling

Flere nyheter: