Menu
Det kan bli mye kø på Gardermoen i sommer ettersom passasjerer som kommer fra utlandet og skal videre innenlands, ikke kan gå direkte til gaten innenlands, men må gjennom passkontroll, bagasjeutlevering, eventuell covid-testing og deretter ny bagasjeinnsjekk og ny sikkerhetskontroll for innenlandsflygingene. Foto: Anette Karlsen / NTB

Mellomlandinger kan skape kø på Gardermoen

Koronareglene kan gjøre det vanskeligere for feriereisende som kommer hjem fra ferie og skal ta fly videre hjemover fra Oslo lufthavn Gardermoen.

Av NTB | 08.07.2021 20:39:02

Fritid: Avinor ber nå passasjerer som ikke skal til Oslo fra utlandet, men reise videre til hjemstedet sitt i Norge, om å beregne ekstra god tid, melder NRK.

Ordningen med såkalt «domestic transfer» på Gardermoen, der man slipper å gå gjennom sikkerhetskontrollen og hente bagasjen hvis man skal videre innenlands, er nemlig stengt på grunn av koronareglene.

– Med dagens strenge innreisekrav ved ankomst fra utlandet, må alle passasjerene ned i hallen for ankomst blant annet for å bli vurdert om de skal gjennomføre covid-19-test. Vi kan derfor ikke ha denne løsningen i drift, sier kommunikasjonssjef Gurli Ulverud i Avinor.

Dermed må du som kommer fra utlandet og bare mellomlander på Gardermoen, gjennom både passkontroll, grensekontroll, bagasjeutlevering og testing. I tillegg til å sjekke inn på nytt for reisen videre innenlands, med ny innsjekk av bagasje og ny sikkerhetskontroll.

I verste fall tror Avinor dette kan ta opp mot fem eller seks timer, men håper at det ikke vil skje.

Båe SAS og Norwegian oppfordrer sine passasjerer til å beregne god tid på en mellomlanding. Norwegian sier minst to timer, mens SAS ikke vil sette en fast minimumsgrense.

(©NTB)

Flere nyheter: