Menu
Lørdag kveld meldte Heimevernet fra til politiet om en mulig droneobservasjon på gassanlegget Kårstø nord i Rogaland. Det ble observert droner der torsdag. Foto: Carina Johansen / NTB

Melding om mulig ny droneobservasjon ved gassanlegget Kårstø

Lørdag har politiet fått melding om en mulig observasjon av nok en drone ved gassanlegget Kårstø nord i Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad.

Av NTB | 16.10.2022 00:40:57

Det var Heimevernet som meldte fra til politiet om den mulige observasjonen rundt klokka 20.20 lørdag kveld.

– Hvor dronen eventuelt ble operert fra, har vi ingen opplysninger om, sier operasjonsleder Thomas Nordvik i Sørvest politidistrikt til Aftenbladet.

Det ble opprettet sperrepost på Rennesøy etter meldingen, og biler som kjørte sørover mot Stavanger ble sjekket, skriver avisa.

– Vi har ingen tiltak på stedet der nå. Vi fikk melding tidligere i kveld om en mulig observasjon, og vi har ikke kommet videre med det, sier Nordvik til NTB rundt klokka 0.20.

Det ble observert droner ved gassanlegget på Kårstø i Tysvær torsdag kveld. Så langt er ingen pågrepet, og politiet ber om tips.

Gassanlegget på Kårstø er et av flere anlegg der Heimevernet bistår politiet med vakthold. Tiltaket er innført etter lekkasjene på Nord Stream-kablene og observasjon av en rekke droner den siste tida.

Tysvær kommune ligger i nærheten av Haugesund. Kårstø er Europas største gassprosessanlegg, og det er viktig i transport og behandling av gass og lettolje fra norsk sokkel.

Flere nyheter: