Menu
Sporarbeidere kan gå ut i streik fra onsdag, og det betyr at det ikke vil være noen som kan reparere sporveksler eller andre ting som kan gå i stykker. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Meklingen i sporarbeideroppgjøret fortsetter på overtid

Meklingsfristen i sporarbeideroppgjøret gikk ut ved midnatt, men meklingen fortsetter på overtid.

Av NTB | 15.06.2022 00:15:54

Økonomi og næringsliv: Det bekrefter informasjonssjef Stein Syrstad i LO Stat overfor NTB.

Det pågår mekling i oppgjøret for ansatte i Spordrift AS. Blir ikke partene enige, kan tusenvis av togpendlere bli rammet. I første omgang er det 120 medlemmer i Norsk Jernbaneforbund i Narvik, Lillestrøm Alnabru og Asker som vil bli tatt ut i streik.

Det betyr at togtrafikken i Stor-Oslo samt på Ofotbanen i Narvik stanse fra onsdag morgen dersom partene ikke kommer til enighet.

Det er sporarbeidere som eventuelt vil gå ut i streik, og det betyr at det ikke vil være noen som kan reparere sporveksler eller andre ting som kan gå i stykker.

– For at togene skal kjøre forsvarlig og sikkert, kreves beredskap for feilretting. Derfor kan ikke togene kjøre der ansatte i Spordrift, som ivaretar beredskapen vår, tas ut til streik, forklarer konserndirektør for drift og teknologi i Bane Nor, Sverre Kjenne.

Striden mellom Jernbaneforbundet og Spordrift handler i hovedsak om bruken av gjennomsnittsberegning av arbeidstid. Gjennomsnittsberegning åpner for en annen fordeling av arbeidstiden, slik at man jobber mer én uke, og mindre en annen uke.

Meklingen, som startet klokken 10 tirsdag, gjennomføres av YS Delta og Spekter på vegne av Spordrift AS på arbeidsgiversiden, og LO Stat på vegne av Norsk Jernbaneforbund (NJF), Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) og EL og IT Forbundet på arbeidstakersiden.

(©NTB)

Flere nyheter: