Menu
– Jeg synes partene jobber godt sammen nå, sa Carl Petter Martinsen torsdag kveld. Han mekler i konflikten mellom NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Meklingen i flytekniker-streiken fortsetter fredag

Meklingen mellom partene i flyteknikerstreiken ble avsluttet i 22-tiden torsdag. Samtalene fortsetter fredag klokken 10.

Av NTB | 23.06.2022 22:46:01

Politikk: – I morgen skal vi fortsette samtalene. Det gode arbeidet vi har påbegynt i dag, vil fortsette i morgen, sa mekler Carl Petter Martinsen til NRK torsdag kveld.

NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) møttes torsdag klokka 15 i Riksmeklerens lokaler i Oslo sentrum for å mekle om lønnsoppgjøret. I 21-tiden møtte mekleren pressen.

– Jeg synes partene jobber godt sammen nå, og med min bistand. Det er for tidlig å si om det er noen veldig fremgang, men jeg synes det er en viss utvikling i positiv retning i den forstand at de kanskje har litt bedre forståelse for hverandres standpunkter, sa Martinsen da.

– Men husk på at det er en grunn til at det er en konflikt. Hvorvidt vi får løst dette i forbindelse med forsøket som vi nå holder på med, det er for tidlig å si, sier han.

Det var NFOs lønnskrav som førte til brudd i meklingen. Martinsen ville torsdag kveld ikke si noe om flyteknikerne er villige til å fire på lønnskravet.

– Det har jeg ikke noen bestemt oppfatning om. Det er ikke bare økonomi som løftes fram, det er flere andre spørsmål, sier han.

I tillegg har NHO varslet lockout fra søndag, noe som innebærer at 450 flyteknikere fra NFO nektes å komme på jobb. Dette vil trolig fort føre til at staten griper inn og avblåser streiken med såkalt tvungen lønnsnemnd. En lockout vil nemlig også ramme ambulanseflytjenesten i nord, noe som potensielt kan føre til fare for liv og helse.

Mekleren har fortsatt håp om at partene skal bli enige, og at streiken dermed kan avsluttes.

Flyteknikerne gikk ut i streik sist lørdag. 106 teknikere er tatt ut, og streiken vil etter planen bli trappet opp i helgen med ytterligere 39 flyteknikere.

Flere nyheter: