reklame for Sheiken Bowling
Menu
Administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Mekling sju timer på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag.

Av NTB | 13.08.2022 06:50:46

Økonomi og næringsliv: Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 06.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

Om det blir brudd i meklingen går 1.422 Industri Energi-medlemmer i elektrokjemisk industri ut i streik fra mandag morgen.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri om elektrokjemisk overenskomst ble brutt 4. mai. Meklingen ledes av Ruland.

Forhandlingsleder for Industri Energi, Frode Alfheim, har tidligere sagt til NTB at målet er å styrke fagforeningene i lønnsforhandlingene samt å bedre overenskomsten.

– Våre medlemmer i elektrokjemisk industri jobber i bedrifter som går historisk godt, vi forventer en rettferdig andel av rekordresultatene de er med på å skape, sier Alfheim.

Om det blir streik, kan den trappes opp med ytterligere 2.800 medlemmer i aluminiumsindustrien, opplyser Industri Energi.

De største uttakene er gjort hos Boliden Odda med 255 arbeidere og Elkem Salten Verk med 169 ansatte. Elektrokjemisk overenskomst omfatter rundt 7.600 Energi-medlemmer innen elektrokjemisk industri.

(©NTB)

Flere nyheter: