Menu
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland leder meklingen mellom Norsk Industri og Industri Energi. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mekling på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid lørdag ettermiddag.

Av NTB | 13.08.2022 01:30:42

Økonomi og næringsliv: Meklingsfristen gikk ut ved midnatt. Dersom det blir brudd i meklingen, går 1.422 Industri Energi-medlemmer i elektrokjemisk industri ut i streik fra mandag morgen.

Forhandlingene mellom Industri Energi og Norsk Industri om elektrokjemisk overenskomst ble brutt 4. mai. Meklingen ledes av riksmekler Mats Wilhelm Ruland.

Forhandlingsleder for Industri Energi, Frode Alfheim, har tidligere sagt til NTB at målet er å styrke fagforeningene i lønnsforhandlingene samt å bedre overenskomsten.

– Våre medlemmer i elektrokjemisk industri jobber i bedrifter som går historisk godt, og vi forventer en rettferdig andel av rekordresultatene de er med på å skape, sier Alfheim.

Om det blir streik, kan den trappes opp med ytterligere 2.800 medlemmer i aluminiumsindustrien, opplyser Industri Energi.

De største uttakene er gjort hos Boliden Odda med 255 arbeidere og Elkem Salten Verk med 169 ansatte.

Elektrokjemisk overenskomst omfatter rundt 7.600 Energi-medlemmer innen elektrokjemisk industri.

(©NTB)

Flere nyheter: