Menu
Riksmekler Mats W. Ruland da han ga pressen en orientering ved 21-tiden torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mekling på overtid i frontfaget – fortsatt fare for streik

Ved midnatt var det ingen løsning mellom partene i frontfaget, og meklingen fortsetter på overtid. Over 28.000 industriansatte kan bli tatt ut i streik.

Av NTB | 31.03.2022 01:04:31

Økonomi og næringsliv: – Partene besluttet like før midnatt 31. mars å fortsette meklingen på overtid. Ansatte møter på jobb som normalt så lenge meklingen pågår, melder Fellesforbundet på sine nettsider.

– Partene forhandler nå på overtid, skriver Norsk Industri.

Også fra Parat får NTB bekreftet at det er enighet om å mekle på overtid.

Verken Fellesforbundet eller Parat kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri i den frivillige meklingen.

Dermed gikk oppgjøret til tvungen mekling, og partene møttes hos Riksmekleren mandag denne uka. Det er riksmekler Mats W. Ruland som leder arbeidet.

– Jeg har fortsatt slipset på, og vi kommer nok til å holde på med meklingen en god stund videre, sa han til NRK noe etter klokka 23 torsdag kveld.

– Det er bevegelse. Nå sitter partene og jobber hver for seg, og så jobbes det også i arbeidsgrupper. Og så skal vi ha møter videre gjennom natten, fortsatte Ruland.

27.600 medlemmer av Fellesforbundet og rundt 1.000 i Parat tas ut i streik fra fredag dersom man ikke blir enige.

Riksmekleren har varslet at han kommer til å kaste slipset når det er en avklaring.

Tidligere torsdag sa Ruland til NTB at det er et vanskelig bakteppe i år, hvor økonomien er på vei ut av en pandemi, i tillegg til en høy prisvekst og stigende rente det siste året.

Flere nyheter: