Menu
Ansatte i Frelsesarmeen er blant dem som kan bli tatt ut i streik dersom ikke NHO og Fagforbundet kommer til enighet i oppgjøret for private behandlingsinstitusjoner. Foto: Terje Pedersen / NTB

Mekling på overtid for private omsorgsbedrifter

Meklingen mellom partene i private omsorgsbedrifter pågår fortsatt, over tre timer etter at fristen gikk ut ved midnatt.

Av NTB | 09.01.2021 03:23:23

Arbeidsliv: Meklingen startet torsdag etter at det ble brudd i forhandlingene i høst. Fristen for å komme til enighet var midnatt, men ved tretiden natt til lørdag satt NHO, Fagforbundet og Parat fortsatt rundt forhandlingsbordet.

Dersom meklingen ikke fører fram, kan det bli streik i en rekke private behandlingsinstitusjoner innen rus, psykiatri, barnevern, pleie og omsorg, samt i ideelle organisasjoner som Frelsesarmeen, Bymisjonen og Blindeforbundet. En kino og noen barnehager er også omfattet av tariffområdet.

Fagforbundet har i første omgang varslet at de vil ta ut 80 medlemmer i streik fra lørdag.

Bakgrunnen for konflikten er at Fagforbundet mener deres medlemmer har sakket etter lønnsmessig over flere år i forhold til sammenlignbare grupper. I lønnsoppgjøret i 2019 løftet NHO sykepleierne i privat omsorg med 50-60.000 kroner. Nå krever Fagforbundet tilsvarende lønnsløft for alle sine medlemmer i sektoren, noe NHO har sagt nei til.

(©NTB)

Flere nyheter: