Menu
Riksmekler Mats W. Ruland da han ga pressen en orientering ved 21-tiden torsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Mekling fem timer på overtid i frontfaget

Fem timer på overtid er det ingen løsning mellom partene i frontfaget, og meklingen fortsetter. Over 28.000 industriansatte kan bli tatt ut i streik.

Av NTB | 01.04.2022 05:34:27

Økonomi og næringsliv: – Partene besluttet å fortsette meklingen på overtid. Meklingen pågår fortsatt fredag morgen. Ansatte skal dermed møte på jobb som normalt, melder Fellesforbundet på sine nettsider litt over klokka 5.

Verken Fellesforbundet eller Parat kom til enighet med arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri i den frivillige meklingen.

Dermed gikk oppgjøret til tvungen mekling, og partene møttes hos Riksmekleren mandag denne uka. Det er riksmekler Mats W. Ruland som leder arbeidet.

– Jeg har fortsatt slipset på, og vi kommer nok til å holde på med meklingen en god stund videre, sa han til NRK noe etter klokka 23 torsdag kveld.

– Det er bevegelse. Nå sitter partene og jobber hver for seg, og så jobbes det også i arbeidsgrupper. Og så skal vi ha møter videre gjennom natten, fortsatte Ruland.

27.600 medlemmer av Fellesforbundet og rundt 1.000 i Parat tas ut i streik fra fredag dersom man ikke blir enige.

Riksmekleren varslet at han kommer til å kaste slipset når det er en avklaring.

Tidligere torsdag sa Ruland til NTB at det er et vanskelig bakteppe i år, hvor økonomien er på vei ut av en pandemi, i tillegg til en høy prisvekst og stigende rente det siste året.

Flere nyheter: