reklame for Sheiken Bowling
Menu
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Mehl trekker initiativet om politikutt i storbyene

Justisminister Emilie Enger Mehl trekker forslaget om å kartlegge mulige store kutt i politiet i de store byene få timer etter at det ble kjent.

Av NTB | 02.11.2022 20:31:54

Kriminalitet og rettsvesen: Ifølge VG er ett av punktene Politidirektoratet ble bedt om å utrede, et kutt på 20 prosent av ansatte i politiet i de store byene og ansettelsesstopp. Det førte til massive reaksjoner fra Oslo-politikere.

Et par timer senere trekker Mehl hele initiativet.

– Vi legger bort initiativet om å kartlegge kutt i politiets hovedseter. Vi ønsker ikke å gå videre med det fordi vi har sett at det har skapt stor uro, sier Mehl til VG.

Etter at forslaget om utredning ble kjent, raste Oslo-politikere mot regjeringen.

– Selv om Oslo pleier å få gjennomgå når Ap og Sp styrer, overgår dette det jeg har fryktet. Det nytter ikke å gjemme seg bak at dette bare er en utredning internt i departementet. Når en regjering setter i gang enn utredning av kutt er det fordi de seriøst vurderer det, sa Høyres byrådslederkandidat Eirik Solberg til NTB.

– Enten Mehl eller sjefen hennes må skrinlegge disse planene før vi kan senke skuldrene, sa han bare kort tid før Mehl altså gikk ut i VG og gjorde nettopp det.

Flere nyheter: