Menu
Daniil Medvedev tapte finalen i Halle mot Hubert Hurkacz søndag. Her fra lørdagens semifinale mot Oscar Otte. Foto: David Inderlied / dpa via AP / NTB

Medvedev raste mot egen trener i tap for Hurkacz – Berrettini vant i London

Daniil Medvedev skrek mot treneren sin i finaletapet for polske Hubert Hurkacz i tyske Halle søndag. Matteo Berrettini vant ATP 500-turneringen i London.

Av NTB | 19.06.2022 19:00:56

Sport: Den russiske verdenseneren Medvedev får ikke være med når Wimbledon starter 27. juni, men der vil italienske Berrettini stille som en av favorittene.

Medvedev søndag på nok et tap i en ATP-finale etter å ha overraskende tapt finalen i nederlandske Rosmalen mot Tim van Rijthoven for en uke siden. I søndagens finale i Halle vant Hurkacz over russeren med sifrene 6-1, 6-4.

Underveis i oppgjøret la ikke verdenseneren skjul på sin frustrasjon og ropte mot sin egen trener Gilles Cervara.

Hun satt rett bak Cervara og bevitnet ektemannens raseri.

– Tusen takk for denne uken, Daria. Det er ikke alltid lett å være med meg på banen, men jeg håper det vil bli bedre neste gang, sa han og la til:

– Gratulerer til Hubert. Det var en god kamp.

Wimbledon, sesongens tredje Grand Slam-turnering, går uten russere og belarusere som følge av Russlands invasjon av Ukraina og Belarus’ rolle i krigen. Det bestemte arrangøren All England Club i april.

Flere tennisprofiler reagerte på utestengelsen og tennistourene ATP (menn) og WTA (kvinner) kommer ikke til å dele ut rankingpoeng i turneringen i år.

Det førte til at sistnevnte forlot tribunen. Det er ikke første gang det har skjedd, ifølge britiske Daily Express. I etterkant av tapet beklaget Medvedev til sin kone Daria for utbruddet.

Berrettini slo serbiske Filip Krajinovic 7-5, 6-4 i sett i finalen på Queen’s Club i London. Der røk Casper Ruud ut i 1. runde etter å ha kommet inn i turneringen som toppseedet. 26 år gamle Berrettini vant sin andre strake ATP-turnering etter å ha gått til topps i Stuttgart sist helg.

(©NTB)

Flere nyheter: