Menu
Helsepersonell er nå om bord på Ocean Viking etter at skipet Fredag meldte unntakstilstand fordi flere av de migrantene forsøkte å begå selvmord. Foto: NTB-AP

Medisinsk helsepersonell er om bord på Ocean Viking

Italiensk helsepersonell er om bord på norske Ocean Viking etter at skipet med migranter erklærte unntakstilstand fredag. Situasjonen har roet seg noe lørdag.

Av NTB | 04.07.2020 13:32:44

Politikk: Det bekrefter Julia Schaefermeyer fra den humanitære hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée til NTB.

– Situasjonen har roet seg noe over natten, og et medisinsk team med en lege og en konfliktmegler er nå på plass på Ocean Viking for å få oversikt og kontroll på situasjonen, sier Schaefermeyer.

– Mannskapet er helt utslitt, og dette har vært en påkjenning for alle involverte, sier Schaefermeyer.

Norskeide Ocean Viking meldte fredag unntakstilstand etter at de slet med å få kontroll på de rundt 180 migrantene som skipet har plukket opp den siste uka.

Årsaken skal ifølge rederiet Hoyland Offshore være at en gruppe på 44 migranter prøvde å presse skipet til havn. Det har vært trusler mot mannskapet, og så mange som seks mennesker skal i desperasjon ha forsøkt å ta sitt eget liv.

Den italienske avisen La Reppublica melder at italienske myndigheter jobber med å få tildelt en havn til skipet i løpet av dagen. Det er ikke SOS Méditerranée kjent med.

SOS Méditerranée er nå bekymret for at situasjonen kan eskalere på nytt, om ikke de får legge til havn snart.

Skipet har vært ute til havs i over en uke fordi Italia truer med å beslaglegge skipet dersom det legger til kai.

(©NTB)

Flere nyheter: