reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
Britiske myndigheter har på rekordtid fått i gang klinisk testing av seks medisiner mot koronavirus. Først ut er medisinen Bemcentinib fra Bergenbio i Norge. Illustrasjonsfoto: NIAID-RML / AP / NTB scanpix

Medisin fra norsk bioteknologiselskap testes av britiske myndigheter mot covid-19

Britiske myndigheter har på rekordtid fått i gang klinisk testing av seks medisiner mot koronavirus. Først ut er medisinen Bemcentinib fra Bergenbio i Norge.

Av NTB | 29.04.2020 01:02:36

Medisin og helse: – Vi er blitt plukket ut av britiske myndigheter, ja, de vil bruke vårt medikament og vi er først ut i et forsøk som omfatter i alt seks medikamenter som skal testes for å se om de har effekt mot covid-19, sier finansdirektør Rune Skeie til NTB natt til onsdag.

Han er svært fornøyd med å ha blitt valgt ut og forventer at de første dataene vil være tilgjengelige innen få måneder.

– Det har gått relativt raskt ut, for å si det sånn. Vi er veldig fornøyd med å være en del av programmet her. Da kommer vi fort i gang med studien og får behandlet folk raskt. Slike studier kan ta 18 måneder å få i gang, nå har vi fått det til på noen uker, sier Skeie

Bemcentinib er utviklet av Bergenbio. Ifølge Skeie fungerer det ved at det behandler et protein i cellene, AXL-proteinet, og blokkerer AXL-signaler i cellene. Dette gjør, litt enkelt sagt, at immunforsvaret blir bedre. Medikamentet har vist antiviral effekt i tidligere forsøk.

BerGenBios medikament Bemcentinib er ifølge ham for tiden under klinisk testing som kreftmedikament flere steder i verden, men er nå valgt til studien der britenes ser etter medikamenter som tidlig kan gi god behandling mot covid-19.

(©NTB)

Flere nyheter: