fbpx
Menu
Representanter fra Nicolás Maduros regjering (midten) er i Oslo for å forhandle med opposisjonen i Venezuela om den politiske krisen ifølge latinamerikanske medier. Foto: AP / NTB scanpix

Medier: Venezuelanske aktører forhandler i Oslo

Representanter fra Maduro-regjeringen og den venezuelanske opposisjonen i Oslo for å forhandle, ifølge søramerikanske medier.

Av NTB | 16.05.2019 01:04:22

Krig og konflikter: UD ønsker ikke å kommentere opplysningene.

– Det tror jeg ikke at jeg kan kommentere, sier kommunikasjonsrådgiver Per Wiggen til VG onsdag kveld.

Dette vil i så fall være det første møtet mellom partene siden opposisjonsleder Juan Guaidó utropte seg selv til landets midlertidige president i januar.

Ifølge det venezuelanske nyhetsnettstedet ALNavio skal fire parlamentarikere og norske diplomater være med i forhandlinger.

Det argentinske nettstedet Infobae skriver at kilder bekrefter det samme overfor dem.

Opposisjonen i Venezuela mener president Nicolás Maduros vanstyre er årsak til den dype økonomiske krisen i landet. Guaidó ble raskt anerkjent som midlertidig president av USA.

FN, EU og Norge anerkjenner ikke Guaidó som president i Venezuela og oppfordrer til en forhandlingsløsning på krisen i landet.

Utenriksdepartementet har tidligere ikke ønsket å kommentere spørsmål knyttet til eventuelt norsk engasjement i freds- og forsoningsprosesser, men har bekreftet at man har hatt dialog med aktørene i det kriserammede landet.

– Norge har oppfordret partene til å finne en fredelig løsning og har dialog med aktørene i landet, sa seniorrådgiver Wiggen til NTB i februar.

Ifølge nettstedet ankom delegasjonen Norge i helgen, og det skal ha vært flere møter. Delegasjonen reiser tilbake til Venezuela på torsdag.

(©NTB)

Flere nyheter: