reklame for Sheiken Bowling
Menu
President Aleksander Ceferin og Uefa kaster det siste gjenværende russiske laget ut av europaligaen. Foto: Peter Dejong / NTB

Medier: Spartak Moskva kastes ut av europaligaen

Uefa har angivelig bestemt seg for å avlyse åttedelsfinalen mellom RB Leipzig og Spartak Moskva i europaligaen. Det russiske laget fjernes fra turneringen.

Av NTB | 28.02.2022 14:50:31

Krig og konflikter: Det rapporterer flere medier, blant dem Bild og Sky Sports i Tyskland. Utkastelsen er en reaksjon på Russlands invasjon av Ukraina, men er ennå ikke kunngjort av Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

– Vi forventer at kampene blir avlyst. Vi har full tiltro til Uefa og dets beslutning, sier administrerende direktør Oliver Mintzlaff i RB Leipzig til DPA.

Spartak Moskva er per nå det eneste russiske laget som er igjen i turneringer i Uefa-regi denne sesongen. Moskva-laget ble direkte klar for åttedelsfinalen som gruppevinner i høst. I forrige uke ble Zenit St. Petersburg slått ut av europaligaen i første runde i cupspillet.

Leipzig og Spartak skulle i utgangspunktet ha møttes i Tyskland 10. mars med returkamp en uke senere. Som en konsekvens av utkastelsen får RB Leipzig fri vei til kvartfinalen, ifølge Bild.

(©NTB)