Menu
Marte Mjøs Persen får ny jobb i regjeringen, ifølge NRK og TV 2. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Medier: Mjøs Persen inn for Tajik – Aasland blir olje- og energiminister

Marte Mjøs Persen overtar Hadia Tajiks gamle ministerpost, melder TV 2, NRK og Dagbladet. Samtidig overtar Terje Lien Aasland som olje- og energiminister.

Av NTB | 06.03.2022 22:18:36

Økonomi og næringsliv: Ifølge TV 2s kilder skal Mjøs Persen og Aasland presenteres som henholdsvis ny arbeidsminister og olje- og energiminister i et ekstraordinært statsråd mandag klokka 13.

Marte Mjøs Persen har vært olje- og energiminister i Jonas Gahr Støres regjering siden den tiltrådte i høst. Hun har blant annet hatt ansvar for å håndtere høstens og vinterens strømpriskrise.

Tidligere har Mjøs Persen vært ordfører i Bergen. Fra 2011 til 2015 var hun også medlem av Aps sentralstyre. Etter valget høsten 2021, ble hun valgt inn på Stortinget fra Hordaland.

Han har vært valgt inn på Stortinget for Telemark siden 2005. Han har også vært medlem av energi- og miljøkomiteen og næringskomiteen i flere omganger og ble valgt som leder av energi- og miljøkomiteen høsten 2021.

Søndag trakk Tajik seg også som nestleder i Arbeiderpartiet.

Mangeårig stortingsrepresentant og leder i energi- og miljøkomiteen Terje Lien Aasland (Ap) overtar Marte Mjøs Persens jobb som olje- og energiminister, opplyser kilder til både TV 2 og NRK og flere andre medier.

Rokeringene i regjeringen kommer etter at Hadia Tajik onsdag trakk seg fra stillingen som arbeids- og inkluderingsminister etter medieoppslag rundt at hun fikk tildelt skattefri pendlerbolig i 2006 til 2010 – basert på en leiekontrakt hun aldri benyttet.

Flere nyheter: