Menu
Meng Wanzhou utenfor sitt hjem i Vancouver i Canada fredag. Flere medier melder at hun snart kan bli løslatt fra husarrest, etter at hun har inngått en avtale med amerikanske myndigheter. Foto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB

Medier: Huawei-topp kan snart bli løslatt i Canada

Amerikanske myndigheter har inngått en avtale med Huawei-toppen Meng Wanzhou, som sitter i husarrest i Canada. Hun kan snart bli løslatt, ifølge flere medier.

Av NTB | 24.09.2021 21:07:21

Kriminalitet og rettsvesen: Et rettsmøte om Mengs sak ble holdt i New York fredag. Her opplyste USAs justisdepartement at de har inngått en avtale med henne.

Overholder hun den, vil anklager om bedrageri bli droppet. Dette betyr at Meng innen kort tid kan løslates i Canada, skriver BBC.

Meng ble pågrepet i Canada i 2018 på grunn av en utleveringsbegjæring fra USA. Hun har vært anklaget av amerikanske myndigheter for bedrageri og brudd på amerikanske sanksjoner mot Iran.

Også Wall Street Journal har meldt at Meng snart kan bli løslatt, med henvisning til opplysninger fra anonyme kilder.

Meng er Huaweis finansdirektør og datter av den kinesiske telekom-gigantens grunnlegger Ren Zhengfei.

Pågripelsen og varetektsfengslingen av Meng har bidratt til å forverre forholdet mellom Canada og Kina. Dersom hun faktisk blir løslatt, kan det få betydning for to canadiere som sitter fengslet i Kina. Den ene, Robert Schellenberg, er dømt til døden for narkotikasmugling, mens forretningsmannen Michael Spavor er dømt til elleve års fengsel for spionasje.

(©NTB)

Flere nyheter: