Menu
Politi og helsepersonell rykket ut for å bistå på åstedet i sentrum av Skottlands største by. Foto: Jamie O’Neill via AP / NTB scanpix

Medier: Flere personer knivdrept i Glasgow – mistenkt skutt

Tre personer er stukket i hjel på et hotell i Glasgow, erfarer BBC og Sky. En politimann er knivstukket, og situasjonen er under kontroll, ifølge politiet.

Av NTB | 26.06.2020 16:49:04

Kriminalitet og rettsvesen: Politiet bekrefter at en mistenkt gjerningsmann er skutt.

BBC har opplysninger om at tre personer ble knivstukket i trappeoppgangen på et hotell og at alle tre skal være drept. Sky News skriver at opptil tre personer skal være drept.

Et tungt politioppbud rykket ut til West George Street.

– Væpnet politi rykket ut, og jeg kan bekrefte at en mannlig mistenkt ble skutt av en væpnet politibetjent, sa Skottlands visepolitisjef Steve Johnson fredag ettermiddag.

– Vi fortsetter å håndtere hendelsen på West George Street i Glasgow og ber folk unngå området, skriver han på Twitter.

Både politiet og det skotske politiforbundet bekrefter at en politibetjent er knivstukket. Han er kjørt til sykehus med knivskader.

Så langt har ikke politiet bekreftet detaljer eller bakgrunn for hendelsen på. Politiet sier situasjonen er under kontroll.

Et øyevitne sier han så fire personer ble brakt bort i ambulanser. Andre øyenvitner sier de så personer tilsølt av blod bli båret vekk og at helsepersonell i vernedrakter behandlet en person som lå på det tilsølte fortauet.

Statsminister Boris Johnson skriver på Twitter at han er svært lei seg for hendelsen, mens Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon sier meldingene om hendelsen var forferdelig.

Han sier politiet rykket ut for å svare på en hendelse og at det ikke er fare for den generelle befolkningen.

Etter det BBC erfarer, antas det at det bor asylsøkere på hotellet der hendelsen skal ha skjedd, men dette er ikke bekreftet.

(©NTB)

Flere nyheter: