Menu
Nederlands kaptein Virgil van Dijk har uttalt at han ikke vil risikere et gult kort på grunn av sitt kapteinsbind. Foto: Peter Dejong / AP / NTB

Medier: England, Wales, Nederland og Danmark dropper omstridt kapteinsbind i Qatar-VM

Flere europeiske nasjoner dropper å bruke regnbuefarget kapteinsbind i deres kamper i fotball-VM i frykt for sportslige konsekvenser.

Av NTB | 21.11.2022 10:57:19

Sport: Det nederlandske forbundet opplyser ifølge den nederlandske avisen NOS at «førsteprioriteten i verdensmesterskapet er å vinne kampene».

«Da vil du ikke at kapteinen skal starte kampen med et gult kort», heter det i uttalelsen fra KNVB.

Også Danmark har kommet til samme konklusjon, melder danske DR.

Fifa har ikke formelt uttalt hvordan det eventuelt vil bli sanksjonert å bruke et kapteinsbind som ikke er i henhold til forbundets regler, men ifølge flere kan det resultere i et gult kort ved kampstart.

Ifølge flere britiske medier vil også England og Wales droppe kapteinsbindet.

Flere europeiske nasjoner har gått sammen i antidiskrimineringskampanjen, har uttalt at de vil betale en bot, men at det blir vanskelig om sanksjonen er av sportslig karakter.

England spiller sin første VM-kamp mot Iran klokken 14. Sjefen i Det engelske fotballforbundet (FA) Mark Bullingham uttalte tidligere mandag at forbundet er i gang med å oppklare hva England skal gjøre til kampen mot Iran.

– Hvis trusselen om sportslige sanksjoner er reell, må vi se på det. Vi er nødt til å ta et skritt tilbake og finne ut av om det er en annen måte vi kan vise våre verdier, sa Bullingham, ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau.

(©NTB)