reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
USAs helseminister Alex Azar sier det bare er formaliteter igjen før Pfizer og Biontechs vaksine blir godkjent for nødbruk. Vaksinering kan starte allerede mandag. Arkivfoto: Susan Walsh, AP / NTB

Medier: Det hvite hus presser FDA-sjefen til snarlig vaksinegodkjennelse

President Donald Trumps stabssjef har angivelig bedt FDA-direktør Stephen Hahn godkjenne en koronavaksine innen dagen er omme hvis han vil beholde jobben.

Av NTB | 11.12.2020 21:38:36

Medisin og helse: The Washington Post, The New York Times og Associated Press siterer ikke navngitte kilder i Det hvite hus på opplysningen fredag.

Pfizer-Biontechs koronavaksine fikk hastegodkjennelse av et ekspertpanel i mat- og legemiddeltilsynet FDA torsdag, og en offisiell godkjennelse var ventet i løpet av helgen.

Ifølge kildene har stabssjef Mark Meadows ringt Hahn og truet ham med oppsigelse dersom ikke vaksinen blir godkjent for bruk før lørdag. Hahn skal deretter ha gitt ordre om å utstede godkjennelsen fredag, ifølge New York Times.

Trump har også angrepet Hahn på Twitter for ikke å få godkjent vaksinen raskere.

Amerikanere kan begynne å vaksineres med Pfizer-vaksinen allerede innen mandag, ifølge helseminister Alex Azar. Azar opplyser til ABC News at bare formaliteter gjenstår.

FDA har balansert på en knivsegg, der de både har forsøkt å få til en rask godkjenning av vaksinen samtidig som de vil bevare offentlighetens tiltro til prosessen, ifølge avisen. Pfizer-Biontechs vaksine er fra før godkjent i Canada, og i Storbritannia, der den ble tatt i bruk denne uka.

For USA haster det også å begynne vaksineringen. Helsesystemet i deler av landet er svært belastet. Mer enn 107.000 personer er innlagt på sykehus, et rekordhøyt tall.

Torsdag ble det registrert 2.900 nye koronadødsfall, som er det nest høyeste antallet i løpet av én dag i løpet av epidemien i landet. Totalt nærmer landet seg 300.000 koronarelaterte dødsfall.

(©NTB)

Flere nyheter: