reklame for Utvik Autoservice
Menu
De involverte ofrene føler det som et overgrep når mediehuset benytter og profilerer en overgrepsdømt mann. FOTO: E. Solberg / Radio Haugaland

Mediehuset vil ikke skåne ofre etter overgrep

En overgrepsdømt mann profileres på radio i mediehuset Haugesunds avis. Mannens ofre har protestert, men i avishuset nekter de å ta hensyn.

Av Egil M Solberg | 31.10.2020 09:23:14

Overgrep: Spørsmålet er om ofrene skal skånes fra å høre mannen på lokalradioen, eller om mannen som har tatt sin straff skal kunne fortsette arbeidet som om ingenting har skjedd.

I avishuset nekter de å ta hensyn til ofrene, mener de fornærmede i saken. Det har vært dialog både på telefon og mail mellom partene, uten at klagene har ført frem.

Rettsoppgjøret

Mannen forgrep seg mot en ung jente på Frakkagjerd Ungdomsskole for noen år tilbake, men jenta har fortsatt traumer og problemer etter den dramatiske hendelsen.

Saken gikk for domstolen like før sommeren og mannen er allerede tilbake som profil i mediehuset.

Sjokkert over hensynsløse oppførselen

En familie opplyser at de er sjokkert og føler mediehusets opptrenden som hensynsløs – og som et overgrep i seg selv.

Rettssaken avdekket flere forhold. Flere jenter er angivelig utsatt for overgrep fra mannen, men de våger ikke stå frem.

– Vedkommende mediepersonlighet har også hatt andre tillitsverv som inkluderer kontakt med unge jenter. Alle andre engasjement er avsluttet av hensyn til de involverte, men i mediehuset Haugesunds avis vil de ikke ta hensyn til lokalsamfunnet og ofrene i saken, opplyser fornærmede i saken.

De involverte har vært i kontakt med Radio Haugaland denne uken for å få hjelp til å gjøre saken kjent.

Hvilket signal sender dette til ofre, spør de involverte

– En av de mest «synlige» stillingene i vårt nærmiljø blir han tilgodesett med fordi hensynet til hans manglende «skammavet» veier tyngre enn dem som blir utsatt for stemmen hans, skriver en av de involverte i en mail til Radio Haugaland.

Jenta som sto frem og anmeldte mannen, opplyser at hun tok kampen på vegne av kommunen og andre jenter som opplever overgrep.

– Nå blir hun utsatt for dette like etterpå, fordi det ikke er «i strid med loven», skriver de i en mail.

De involverte i lokalsamfunnet rundt ofrene opplyser at de er sterkt provosert av praksisen i mediehuset.

Flere nyheter: