Menu
Bordet var fullt av lokalaviser under landsmøtet til Landslaget for lokalaviser (LLA) i fjor. Nå er mediene blant bransjene som taper penger på grunn av koronakrisen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Mediebedriftenes Landsforbund ber om krisepakke for mediene

Mediene er blant bransjene som nå mister inntekter. Mediebedriftenes Landsforbund (MBL) ber om krisepakke også til mediene for å opprettholde god journalistikk.

Av NTB | 21.03.2020 12:02:11

Økonomi og næringsliv: En tredel av norske mediebedrifter har gjennomført permitteringer, og 95 prosent oppgir at de mister inntekter, viser en undersøkelse gjennomført av NHO. MBL sier at undersøkelsen stemmer overens med tilbakemeldinger de selv har fått fra mediene.

– Nå er det kritisk å få på plass en tiltakspakke som gjør at vi kan opprettholde samfunnsoppdraget vårt, sier MBL-direktør Randi S. Øygrey.

– For mange handler det om store tap, og dette er svært dramatisk. Inntektsbortfallet skjer i en tid der behovet for informasjon i befolkningen er som størst, og redaktørstyrte medier trengs som mest. Nå haster det med en kraftig tiltakspakke for mediene, sier Øygrey.

Hun oppfordrer næringsliv og myndigheter til å annonsere i redaktørstyrte medier som når bredt ut i befolkningen, både nasjonalt og lokalt.

– På den måten vil mediene bli bedre rustet til også fremover å levere god og nødvendig journalistikk, sier MBL-direktøren.

(©NTB)

Flere nyheter: