reklame for Sheiken Bowling
Menu
– Det er bekymringsfullt at Verret kan bruke plattformen han får som del av kongefamilien, til å få mye makt og innflytelse over folk, sier MDG-nestleder Ingrid Liland. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

MDG vil sende brev til kongen om Durek

Miljøpartiet De Grønne vil sende et brev til kongen og uttrykke sin bekymring for Durek Verretts rolle og innflytelse.

Av NTB | 09.09.2022 04:00:56

Medisin og helse: MDG jobber med å formulere et brev til kongehuset, opplyser partiet til Dagbladet.

– Det er bekymringsfullt at han kan bruke plattformen han får som del av kongefamilien, til å få mye makt og innflytelse over folk, sier MDG-nestleder Ingrid Liland til Dagbladet.

Onsdag ble det kjent at Epilepsiforbundetavsluttet samarbeidet med prinsesse Märtha Louise som kongelig beskytter i 2020. Forbundet mente uttalelsene fra Durek Verrett om alternativ medisin strider med deres verdier. Norsk Revmatikerforbund og Foreningen for Muskelsyke vurderer det samme.

Kongehuset kommenterer saken overfor Dagbladet ved å vise til kong Haralds uttalelser den siste tiden. Kongen har blant annet sagt at de er i en prosess med sin kommende svigersønn og at det kommer til å løse seg etter hvert.

– Som Hans Majestet Kongen har uttalt, pågår det en prosess. Vi har ikke noe å legge til utover kongens uttalelse, skriver Sven Gjeruldsen, assisterende kommunikasjonssjef ved Det kongelige hoff, i en epost til Dagbladet.

Prinsesse Märtha Louise ønsker ikke å kommentere saken, opplyser hennes manager Carina Scheele Carlsen. Durek Verrett har ikke besvart Dagbladets henvendelser.

(©NTB)

Flere nyheter: