Menu
ARKIVBILDE: E. Solberg / Radio Haugaland

– MDG utgjør en større trussel enn klimaendringene

Terje Halleland (FrP) tror MDG utgjør en større trussel mot samfunnet enn hva klimaendringene gjør. MDG vil legge ned petroleumsvirksomheten i Norge.

Av Egil M Solberg | 29.03.2021 16:11:26

Miljøpolitikk: – Uten arbeid og verdiskapning bygger vi ned velferdssamfunnet og da er veien kort til sosial uro og bråk.  Det tjener absolutt ingen, og i hvert fall ikke de som ønsker å fortsette arbeidet med å kutte utslipp i årene som kommer, forklarer Halleland.

Halleland mener MDG polariserer og ødelegger klimadebatten med urealistiske planer og en lite konstruktiv debatt.

– Skal vi få gjennomført endringer i samfunnet må det være nødvendig legitimitet hos innbyggerne over tid. Da kan man ikke til stadighet tvinge gjennom nye og upopulære tiltak når et stort flertall er imot de samme tiltakene, sier Halleland.

Verden er derimot ikke så svart-hvitt som MDG vil ha det til, mener Halleland.

Utflagging av norske arbeidsplasser er ikke god klimapolitikk

– Man redder ikke verden med å legge ned Norge, snarere tvert imot. Den store taperen om produksjonsbedrifter flagger ut fra Norge er klima, sier han.

Med et eventuelt regjeringsskifte frykter Halleland for fremtiden.

– Jonas Gahr Støre (Ap) er stadig ute og forteller at det er uaktuelt å samarbeide med MDG, men vi ser jo hva de holder på med i Oslo og Bergen.

– Når kampen flyttes fra mer fortau til mindre industri, da bør varsellampene begynne å blinke også for Arbeiderpartiet. Vi ser dessverre at Espen Barth Eide (Ap) er mer opptatt av å tekke AUF og egne velgere i Oslo enn å støtte industriarbeideren på Vestlandet, tordner Halleland.

Han mener argumentene til MDG og mange i Ap er oppkonstruert for å trekke velgere uten forståelse for realitetene.

– En rapport fra Menon viser at petroleumsnæringen sysselsetter over 74.000 personer og har en verdiskapningseffekt på nesten 300 mrd. kroner. Er det ikke på tide at dette partiet forteller hvordan de vil finansiere morgendagen, når de har lagt ned petroleumsnæringen? Spør Halleland.

Et vedtak om å slutte å lete vil medføre titusenvis av arbeidsledige i løpet av få måneder.

– Det er på tide at MDG viser kortene, og da holder det ikke med luftige tanker om statlig subsidierte grønne arbeidsplasser som skal finansieres av de samme næringene som MDG nå ønsker til livs.

– EU trenger gass til sin energiforsyning i mange tiår fremover. Det ville vært et svik om Norge ville tvunget EU til å hente enda mer naturgass fra Russland.

– Samfunnet skal omstilles, men det må gjøres over tid. Petroleumsnæringen skal bidra til omstilling gjennom å utvikle egen kunnskap til hydrogenproduksjon, havvind og karbon fangst og lagring. Det lykkes vi ikke med om vi legger ned næringen, sier Halleland.

Hør intervjuet fra vår podcast

Flere nyheter: