Menu
Lucas Braathen i sesongavslutningen. Foto: Alessandro Trovati, AP /NTB

McGrath vant verdenscupfinalen med tannverk: – Jeg har faktisk ikke ord nå

Atle Lie McGrath klinket til i verdenscupavslutningen i slalåm og vant foran Henrik Kristoffersen. Vinneren skal omtrent rett i tannlegestolen etter seieren.

Av NTB | 20.03.2022 14:49:31

Sport: Det var tredobbelt norsk ledelse etter 1.-omgangen i rekkefølgen Lucas Braathen, Kristoffersen og McGrath.

McGrath vant etter rå kjøring i finaleomgangen. Kristoffersen ble toer etter en feil langt nede i løypa. Han havnet 37 hundredeler bak. Manuel Feller fra Østerrike tok 3.-plassen. Braathen hektet og endte på 11.-plass.

– Jeg har faktisk ikke ord nå. Det er den tøffeste omgangen jeg har kjørt i mitt liv, og jeg var kjempenervøs. Jeg kjente skikkelig på presset i dag. Komme fra seier fra forrige renn og gjøre det på nytt, jeg har ikke ord, sa McGrath til Viaplay etter rennet.

21-åringen er klar på hvordan han skal feire seieren.

– Nå blir det en skikkelig god feiring. Men først skal jeg hjem å trekke en visdomstann som har plaget meg noe sykt. Jeg har ikke klart å spise på tre dager, sa han lattermildt.

Søndagens jubelrenn gjorde også at det ble norsk seier i slalåmcupen. Kristoffersen vant sammenlagt, foran Feller og Braathen.

Norge har dominert slalåmen etter OL, med to seire hver til Kristoffersen og Lie McGrath. Braathen og Foss-Solevåg har også vunnet renn denne sesongen.

Kristoffersen er eneste nordmann som har vunnet slalåmcupen de siste 20 åra. Det gjorde han i 2016, 2020 og i år. Kjetil André Aamodt vant tilbake i 2000, som først nordmann noensinne.

De norske alpingutta har gjort det godt denne sesongen. Alexander Aamodt Kilde vant både utfor- og super-G-cupen. I sammenlagten måtte han derimot se seg slått av sveitsiske Marco Odermatt. Kristoffersen ble treer.

Søndagens renn var preget av tøffe forhold i løypa og flere slet. Gullvinneren i slalåm fra Beijing-OL, Clément Noël, kjørte ut. Timon Haugan, Alexander Steen Olsen og Sebastian Foss-Solevåg endte på henholdsvis 6.-, 16.- og 22.-plass

– Man må bare ta av seg hatten for Atle for kjøringa i andre omgang. Jeg tror det hadde vært tight hvis jeg ikke hadde gjort feil. Jeg havnet litt bakpå og var litt sliten. Jeg har ikke vært helt i form siden Kranjska Gora. Nå er jeg utslitt, sa Kristoffersen til Viaplay, etter å ha sikret seg slalåmkula.

(©NTB)

Flere nyheter: