reklame for Sheiken Bowling
Menu
Atle Lie McGrath var tre hundredeler unna pallplass i Val d'Isère. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

McGrath tre hundredeler fra pallen: – Bittersøtt

Atle Lie McGrath ble beste nordmann med 4.-plass i storslalåmrennet i franske Val d'Isère. Marco Odermatt var det igjen ikke noe å gjøre med.

Av NTB | 10.12.2022 15:37:03

Sport: Odermatt ledet klart etter den første omgangen og forsvarte ledelsen. 25-åringen vant foran Manuel Feller fra Østerrike og slovenske Zan Kranjec. Deretter fulgte McGrath og Henrik Kristoffersen.

– Det er bittersøtt, men veldig mye mer søtt enn det er bittert, sa McGrath til Viaplay.

Kun tre hundredeler skilte ham og Kranjec, som ble nummer tre. Likevel var 22-åringen fattet etter å ha vært så nære sin andre pallplass i storslalåm.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg leverte to solide omganger i den vanskeligste storslalåmen i verden. Hva kan jeg si? Det er kjempebra, sa han.

Odermatt var hele 1,40 sekunder foran Feller og 2,05 foran Kranjec. Sveitseren tok sin tredje seier i verdenscupen denne sesongen. Det er like mange som fartsstjernen Aleksander Aamodt Kilde har.

Odermatt har kommet på pallen i de ni siste verdenscuprennene han har kjørt.

Henrik Kristoffersen, som ble nummer tre i sesongåpningen i storslalåm i Sölden, kjørte inn til 5.-plass.

Sveitseren har sju seirer i storslalåm siden sesongstarten i fjor.

Braathen var nummer sju etter første omgang. Han gjorde noen småfeil og klarte ikke å kjøre seg opp og endte på 9.-plass.

Mange nordmenn har vunnet mye i Val d’Isère opp igjennom, men i storslalåm har det ikke vært norsk triumf siden Erik Håker vant i 1971.

Alexander Steen Olsen, Leif Kristian Nestvold-Haugen og Timon Haugan var for langt bak og kom seg ikke til 2. omgang. Rasmus Windingstad kjørte ut.

Søndag skal det kjøres slalåm i Val d’Isère.

Odermatt har vært på pallen i alle de fire fartsrennene i USA og Canada de siste ukene. Lørdag viste han hvorfor han vant verdenscupen sammenlagt sist sesong. Han hadde med seg samtlige sju sveitsere til den andre omgangen.

Fabian Wilkens Solheim var nummer 25 etter 1. omgang. På et tidlig startnummer i andre omgang kom han godt i gang, men kjørte så ut.

(©NTB)