Menu
Atle Lie McGrath jubler over slalåmseieren i Flachau onsdag. Foto: Piermarco Tacca / AP / NTB

McGrath tok sin første verdenscupseier i Flachau-slalåmen: – Sliter med å finne ord

Atle Lie McGrath (21) kjørte gnistrende slalåm og vant onsdagens verdenscuprenn i Flachau. Han slo nybakt OL-vinner Clément Noël med nesten tre tidels sekund.

Av NTB | 09.03.2022 22:25:13

Sport: Det var Bærum-alpinistens første verdenscuptriumf. Fra tidligere hadde McGrath to 2.-plasser (én i slalåm, én i storslalåm) som bestenotering.

Han jublet vilt i målområdet da han innså at han ledet 29 hundredeler foran franske Noël. Det skulle også bli vinnermarginen, mens treer Daniel Yule ble slått med 64/100. Etterpå var McGrath tydelig rørt i seiersintervjuet med FIS.

– Jeg sliter med å finne ord. Dette har jeg jobbet hardt for, og det er ubeskrivelig at jeg nå endelig står øverst på pallen. Dette viser at det er mulig å lykkes når man drømmer stort. Helt utrolig, sa McGrath.

Etter første omgang var han toer, men hadde hele 97 hundredeler opp til Johannes Strolz. Det forspranget smuldret bort for Østerrikes store hjemmehåp nedover finaletraseen. Han var ikke i nærheten av å matche sin norske rival og var bakpå med 66/100. Det sendte Strolz ned til fjerdeplass.

Selv om det ble nedtur for hjemmefansen, mottok McGrath stor hyllest fra de frammøtte. Han passet på å takke dem på tysk over høyttaleranlegget.

Bragden kom 14 måneder etter at han pådro seg en alvorlig skade og måtte operere leddbåndet i venstre kne.

Nest best av de norske ble Sebastian Foss Solevåg som nummer åtte. Det var samme plassering som i første omgang. Sunnmøringen havnet 88 hundredeler bak McGrath.

Tre hakk bak fulgte uventet Timon Haugan. 25-åringen fra Oppdal kjørte seg opp fem plasser og gjorde en av sine bedre prestasjoner i verdenscupen.

Lucas Braathen var nummer sju foran Flachau-finalen, men der satt ikke kjøringen ikke like godt. Han falt ned til 15.-plass.

Det gjorde Kristoffersen med beste omgangstid. Bykset reddet inn noen viktige verdenscuppoeng i racet om slalåmcupen. Der leder han foran Braathen når ett renn gjenstår i franske Meribel søndag 20. mars.

Onsdagens slalåm i Flachau erstattet rennet som ble avlyst i Zagreb 6. januar. Den gang ledet Solevåg etter 19 kjørte løpere da dårlige forhold stoppet konkurransen.

Verdenscupsesongen i slalåm viste for øvrig igjen hvor vanskelig det i vinter har vært å vinne gjentatte renn. Det har bare Henrik Kristoffersen greid, og ni konkurranser i disiplinen har gitt åtte ulike vinnere.

Henrik Kristoffersen leverte en sterk finaleomgang og bøtet litt på den store feilen han gjorde tidligere på kvelden. Da var han farlig nær å kjøre ut i avslutningspartiet og gikk så vidt videre. Rælingen-alpinisten klatret fra 28.- til 16.-plass.

(©NTB)

Flere nyheter: