Menu
Atle Lie McGrath er toer i Flachau-slalåmen før finaleomgangen. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB

McGrath imponerer i Flachau-slalåm – tabbe spolerte for Kristoffersen

Atle Lie McGrath overrasket og er nest best før finaleomgangen i onsdagens verdenscupslalåm i Flachau. Det blir neppe mer kjøring på Henrik Kristoffersen.

Av NTB | 08.03.2022 19:10:20

Sport: Det var kun Østerrikes store hjemmehåp Johannes Strolz som gjorde unna førsteomgangen raskere enn McGrath. 97 hundredelers sekund skiller de to i toppen.

Bærum-alpinisten kjørte fra startnummer 21 og tok innpå litt tid i det siste partiet. Det var det knapt noen andre som fikk til i avslutningen. McGrath har to andreplasser i verdenscupen (én i slalåm, en i storslalåm) som bestenotering.

Videre er også Lucas Braathen og Sebastian Foss Solevåg. De er i øyeblikket nummer sju og åtte på resultatlistene. Timon Haugan styrer også mot sikkert avansement.

Det gjør derimot ikke et av feltets mest rutinerte. Henrik Kristoffersen lå lenge bra an som rennets første startende, men mot slutten kom han for sent over på en spiss kant og måtte bråbremse. Det tapte han svært mye tid på.

Kristoffersen var tydelig irritert i målområdet. Tabben var såpass stor at han neppe tar seg videre til finaleomgangen. Der får kun de 30 beste konkurrere.

Dobbelttriumfen sendte Kristoffersen opp i tet i slalåmcupen.

Også lagkamerat Solevåg trøblet på den samme kanten i avslutningspartiet. Verdensmesteren i disiplinen fikk en skrens, men greide seg likevel vesentlig bedre enn Kristoffersen.

Onsdagens slalåm i Flachau erstatter rennet som ble avlyst i Zagreb 6. januar. Den gang ledet Solevåg etter 19 kjørte løpere da dårlige forhold stoppet konkurransen.

Sesongens siste verdenscupslalåm avvikles i franske Meribel søndag 20. mars.

Alpinisten fra Rælingen har vært i dytten den siste tiden. Nylig var han endelig tilbake på vinnersporet igjen i slalåm med to strake seirer i Garmisch-Partenkirchen.

Sunnmøringen er 1,35 sekunder bak Strolz, mens Kristoffersen er bakpå med hele 2,67. Han er på 25.-plass etter at 35 utøvere har kjørt.

(©NTB)